Uzaktan Eğitim Merkezi

Yaratıcı Drama Eğitmenliği Kursu – Sertifikalı Eğitim

Yaratıcı drama terimi bir grup etkinliği olarak karşımıza çıkar. Bir topluluktaki tüm üyelerin deneyimlerinden ortaya çıkarak bir durum ya da olayı doğaçlama ya da rol oynama gibi tekniklerle canlandırmadır. Bu canlandırma işlemleri bir eğitmen eşliğinde yapılır. Yani bu çalışmalar her ne kadar doğaçlama olarak ortaya çıksa da bir eğitmen eşliğinde profesyonelce yönetilmesi gerekir. Yaratıcı drama etkinlikleri birçok bilimsel alanda ve iş alanında, tedavi sırasında ve grup terapilerinde kullanılan etkili bir araçtır.

Dramanın yaygın kullanım alanlarına göre alt dalları;

  • Özel eğitim alanında birey gelişimini desteklemek için (Özel Eğitimde Drama)
  • Bireylerin çok yönlü gelişiminde (Yaratıcı Drama)
  • Ruhsal sorunların iyileştirilmesinde (Psikodrama)
  • Okul Öncesi Eğitimde (Oyun ve Drama)
  • Toplumsal olayların araştırılmasında (Sosyodrama)
Sertifika Programı İçerikleri
Yaratıcı Drama Eğitmenliği Kursu

Yaratıcı Drama Eğitmenliği Kursları

Yaratıcı drama grup halinde yapılan bir canlandırma etkinliğidir. Birey merkezli olarak yürütülür ve tüm grup üyeleri bu işe etkin olarak katılır. Katılımcılar yaratıcı drama eğitmenlik kursu sonrasında bir drama egzersizini planlayabilir, sürece dahil olabilir, uygulayabilir ve değerlendirecek kapasiteye ve teknik bilgiye kavuşabilir.

Bu ihtiyaçların karşılanması için bu kurs programı oluşturulurken yeterliliğe dayalı olarak ve modüler şekilde planlanmıştır. Tüm Türkiye’de uzaktan eğitim yöntemiyle bu kursun verilmeye başlanmıştır. Günümüzde popülerleşen bu meslek gelecekte de popülerliğini artıracağı öngörülmektedir.

Yaratıcı drama eğitmenliği eğitimlerimiz uzaktan eğitim metoduyla gerçekleştirilmektedir. Tüm derslerimize etkin olarak katılabilir, sonrasında videoları izleyebilir ve tekrar ederek anlamadığınız detayları irdeleyebilirsiniz.

Bu kurs programı için kontenjanımız aktiftir. Detaylı bilgi edinmek için iletişim sayfamızdan bize ulaşarak, eğitim danışmanlarımızdan güncel kontenjan bilgisini edinebilirsiniz.

Kurs Eğitim süresi 120 saat olarak planlanmıştır.

Kursa Katılmak İçin Gerekli Evraklar

  • Öğrenim Belgesi fotokopisi (Öğrenci Belgesi, Diploma vb.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Kimlik Kartı, Pasaport vb.)

Kurs kaydı için zorunlu tutulan belgelerin fotoğraf ya da pdf doküman olarak kopyalarını eğitim danışmanınıza ulaştırmanız gerekmektedir.

Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi

Eğitim Programı Eğitim uzmanları tarafından tasarlanıp, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünya genelindeki başarılı örneklere yer verilerek mümkün olduğunca geleceğe yönelik ve yurt dışı geçerliliği olan bir eğitim programı ortaya çıkartılmıştır. Aynı zamanda eğitim programı saatleri Europass’a uygun, seviyeleri ise FOET sistemine göre belirlenmiştir. Eğitim programı, örgün, uzaktan ve karma olacak şekilde esnek olarak tasarlanmıştır. Kurs programı bireysel ya da kurumsal katılıma açık şekildedir. Bu eğitim programı kişisel gelişim & mesleki eğitim amaçlıdır, kesinlikle iş garantisi vermemektedir. İş garantisi veren eğitim programları için İŞKUR’un sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

  • Duyulara yönelik çalışmalar
  • Isınma, uyum ve güven etkinlikleri
  • İletişim ve etkileşim etkinlikleri
  • Tanıma ve tanışma etkinlikleri
  • Doğaçlama çalışmaları
  • Oyun ve yaratıcı drama ilişkisine yönelik çalışmalar
  • İletişim becerilerine yönelik çalışmalar
  • Algı eğitimi ve empati gelişim çalışmaları
  • Yaratıcı dramanın temel kavramlarına yönelik çalışmalar
  • Hareket, ses ve nefes çalışmaları
  • Tiyatro ve yaratıcı drama ilişkisine yönelik çalışmalar
  • Oyun ve yaratıcı drama ilişkisine yönelik çalışmalar
  • Ses ve nefes çalışmaları
  • Dramatik kurgulama bileşenlerine yönelik çalışmalar
  • Isınma, uyum ve güvene yönelik ayrıntılı çalışmalar
  • Yaratıcı dramada öğrenme ve öğretme süreçlerine yönelik çalışmalar
  • Yaratıcı drama tekniklerine yönelik çalışmalar
  • Doğaçlama çalışmaları
  • Müzik ve ritim çalışmaları
  • Farklı mekanlarda yaratıcı drama çalışmaları
  • Dans, devinim ve ritüellerin yaratıcı dramada kullanımına yönelik çalışmalar
  • Plastik sanatlar ve yaratıcı drama ilişkisine yönelik çalışmalar

Kayıt işleminizin tamamlanmasından sonra cep telefonunuza gelen SMS ile Uzaktan Eğitim Sistemimize giriş yaptıktan sonra, sol taraftaki menüyü kullanarak ders notlarına ulaşabilirsiniz.

Ders programının verimliliği ve kapsamının artırılması için uzaktan eğitim şeklinde tasarlanmış ve ders sonunda edinilen bilgilerin pekiştirilmesi ve uygulamaya dökülmesi için canlı ders bölümü ve aynı zamanda kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşen soru cevap etkinliklerine yer verilmiştir. Bazı kurs programlarında değişiklikler olabilmektedir. Eğitim danışmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kursun Eğitim Yöntemi %62’lik kısmı Konu Anlatımı, %34’lük kısmı Yaparak Yaşayarak Öğrenme, %4’lük kısmı ise Soru Cevap ile Pekiştirme olarak planlanmıştır.

Eğitim Grupları

Grup İsmi Kontenjan Saatleri Kayıt Durumu
Hafta İçi Akşam 30 20:00 – 23:00 Aktif
Hafta Sonu Akşam 30 20:00 – 23:00 Aktif
Hafta İçi Gündüz 30 08:00 – 10:00 Aktif
Hafta Sonu Gündüz 30 09:00 – 11:00 Aktif

Eğitimi Sunan

Bu eğitim programı Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sunulmaktadır.

Yayıncı Kuruluş

Bu eğitim programının yayın ve dağıtımı MERKEZİ EĞİTİM tarafından yürütülmektedir.

Eğitimin Seviyesi

Kurs programı “Genel Seviye” olarak sunulmaktadır. Kursa katılmak için ön yeterlilik gerektirmemektedir. Katılımcının başarısına göre kursun tamamlanması öngörülmektedir.

Yaratıcı Drama Eğitmenliği Sertifikası

Kurs sürecinin başarı ile tamamlanmasından sonra kursiyerlerimizin ismine düzenlenen ve Üniversite tarafından onaylanan Sertifikaları kursiyerlere elektronik ortamda ulaştırılır. Kursiyerlerimiz isterlerse e-devlet üzerinden sertifika sorgulama adımından da sertifikalarını görüntüleyebilir ya da dijital olarak indirebilirler. Bu işlemlerin tamamı ücretsizdir. Sertifikanızı kaybetmeniz durumunda yeniden e-devlet üzerinden oluşturup kullanabilirsiniz. Özellikle yurt dışında kullanacağınız durumlarda Merkezi Eğitim Kurumları tarafından edinmiş olduğunuz tüm sertifikaları e-devletiniz üzerinden istediğiniz dilde indirip kullanabilirsiniz.

Sertifika Örnekleri

Genel görünüş olarak kursiyerlerimize kurs bitiminde sunulan sertifikalarda doğrulanabilir elektronik imza, sertifika kontrol numarası, almış olduğunuz kursa ait detaylar, kimliğinizi kanıtlayacak veriler ve sertifikaların anlık doğrulamasının yapılabilmesi için E-devlet QR ile Blokchain QR barkodları bulunmaktadır. E-devlet QR doğrulaması için “e-Devlet Belge Doğrulama” isimli uygulamayı Blokchain QR doğrulaması için herhangi bir QR okuyucu uygulama kullanabilirsiniz.

Merkezi Eğitim Kurumları olarak Dijital Doğrulamalı ve E-devlete İşlenen sertifika sistemini geliştirerek yalnızca Türkiye’de her yıl yaklaşık olarak 180 Ton kağıt tasarrufu sağlamanın gururunu yaşıyoruz.

Üniversite Onaylı Örnek Sertifika

Sertifika Geçerliliği

Merkezi Eğitim Kurumları olarak, kursiyerlerimize E-devlette görünen (e-devlete işlenen ve e-devlet üzerinden sorgulanabilen) resmi ve geçerli sertifikalar sunuyoruz.

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı tanınırlığı ve kabulü yüksek ve denkliği olan Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğümüz projeler kapsamında kursiyerlerimize sunduğumuz sertifikalar Anayasa, Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Genelge ve Yönergelere uygun olduğu için resmi ve özel kurumlarda kabul görmektedir. Özellikle yurt dışında kabul görmesi ve doğrulanabilir olması için sertifika üzerine qr code eklenmiştir.

Türkiye’de sahip olabileceğiniz en üst düzey sertifika; Üniversite onaylı ve e-devletinize işlenen resmi sertifikadır. Kurumumuz aracılığı ile sahip olacağınız sertifikalarınızın yurt dışında geçerliliği ve denkliği bulunmaktadır. Eğitim danışmanınızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu kurs programı için MEB onaylı sertifika alma şansınız bulunmamaktadır.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından alınacak sertifikalarda uygulanan programlar FOET koduna sahip ise yurt içinde ve yurt dışında geçerliliği vardır.

Kurs hakkındaki güncel iş fırsatları için eğitim danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Yaratıcı Drama Eğitmenliği Sınavı

Kurs programını tamamlayan adaylar otomatik olarak kurs tamamlama sınavına tabi tutulurlar. Kurs bitirme sınavlarını uzaktan eğitim sistemimiz tarafından ilgili dersleri tamamlayan kursiyerlerimize tarih ataması yaparak otonom şekilde yürütülmektedir. Size sistemin atamış olduğu gün içerisinde kurs bitirme sınavınızı online şekilde tamamlayabilirsiniz. Toplamda 5 sınav giriş hakkınız bulunmaktadır. 100 puan üzerinden 45 puan almanız sertifika sınavı başarı ile tamamlamanız için yeterlidir.

Kurs Bilgilendirme Formu

Kurslarımız hakkında Ücretsiz, detaylı bilgi edinmek için formumuzu doldurabilirsiniz.

Kurslar konusunda tecrübeli ve uzmanlaşmış eğitim danışmanlarımızın sizlere detaylı bilgi sunması ve yardımcı olabilmesi için formu eksiksiz şekilde ve güncel bilgileriniz ile doldurmanız yeterlidir.

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız